Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Hirdetés
Gyimes gyógynövényeit kutatja, és ékszert is készít belőlük – André Irénkével beszélgettünk
Értékteremtők

Gyimes gyógynövényeit kutatja, és ékszert is készít belőlük – André Irénkével beszélgettünk

A vidéki élet öröme a komposzttól a kamráig a pátyi Tulipánkuckóban
Értékteremtők

A vidéki élet öröme a komposzttól a kamráig a pátyi Tulipánkuckóban

A Hunyadi-film lószerszámait is készítő Cserneczky Péter műhelyében jártunk
Értékteremtők

A Hunyadi-film lószerszámait is készítő Cserneczky Péter műhelyében jártunk

„Talán az örmény vér az, ami mozgásban tart” – Székely Andrásnál, a Budafok Kertbarát Kör vezetőjénél jártunk
Értékteremtők

„Talán az örmény vér az, ami mozgásban tart” – Székely Andrásnál, a Budafok Kertbarát Kör vezetőjénél jártunk

Így készülnek szép emlékű edényeink – nosztalgia-látogatás Bonyhádon
Értékteremtők

Így készülnek szép emlékű edényeink – nosztalgia-látogatás Bonyhádon

„Az orgonaépítés csapatmunka” – így készül a hangszerek királynője
Értékteremtők

„Az orgonaépítés csapatmunka” – így készül a hangszerek királynője

A csömöri úrnapi virágszőnyeg nemzetközi hírű látványosság
Értékteremtők

A csömöri úrnapi virágszőnyeg nemzetközi hírű látványosság

Ismerjétek meg az ország legfiatalabb túravezetőjét! Demecs Norbival beszélgettünk
Értékteremtők

Ismerjétek meg az ország legfiatalabb túravezetőjét! Demecs Norbival beszélgettünk

Rajongásból inspiráló tettek: Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka nemzetközileg is elismert ökológiai szakemberrel beszélgettünk
Értékteremtők

Rajongásból inspiráló tettek: Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka nemzetközileg is elismert ökológiai szakemberrel beszélgettünk

Virágokból fakadó új élet – Halmos Monikával, a virágkonyha magyarországi megteremtőjével beszélgettünk
Értékteremtők

Virágokból fakadó új élet – Halmos Monikával, a virágkonyha magyarországi megteremtőjével beszélgettünk

A természettudományok és a botanika szerelmesei ma is Dégre csábítanak
Értékteremtők

A természettudományok és a botanika szerelmesei ma is Dégre csábítanak

Elkezdődött a Nemzeti Parkok Hete – te mennyire ismered a nemezeti parkok világát?
Értékteremtők

Elkezdődött a Nemzeti Parkok Hete – te mennyire ismered a nemezeti parkok világát?

Lendvajakabfán éled újjá a legendás Virágzás Napjai hagyománya
Értékteremtők

Lendvajakabfán éled újjá a legendás Virágzás Napjai hagyománya

„A növény bizalmi áru” – érdemes megfontolni Kovács András kertészmérnök tanácsait
Értékteremtők

„A növény bizalmi áru” – érdemes megfontolni Kovács András kertészmérnök tanácsait

Híres magyarok a kozmetikai iparban – Estée Lauder, a bibliai illatok királynője és a vegyész angyal
Értékteremtők

Híres magyarok a kozmetikai iparban – Estée Lauder, a bibliai illatok királynője és a vegyész angyal

Az ünnep vasárnapjai: virágvasárnap, húsvétvasárnap és fehérvasárnap
Értékteremtők

Az ünnep vasárnapjai: virágvasárnap, húsvétvasárnap és fehérvasárnap

Receptek

Levesek

Saláták

Desszertek

Főételek

Hirdetés
„Nem hiszek a bonyolult arcápolási rutinban” – Dr. Sándor Nórával, a Kertem kozmetikumok fejlesztőjével beszélgettünk
Értékteremtők

„Nem hiszek a bonyolult arcápolási rutinban” – Dr. Sándor Nórával, a Kertem kozmetikumok fejlesztőjével beszélgettünk

A surranó, ami kis túlzással meghódította a világot – a szegedi papucsról
Értékteremtők

A surranó, ami kis túlzással meghódította a világot – a szegedi papucsról

10 filmes étel, amit bármikor megkóstolnánk
Gasztronómia

10 filmes étel, amit bármikor megkóstolnánk

„A megye legfajgazdagabb fűszer-fajtagyűjteménye van a kertemben” – V. Topor Erika kertészmérnökkel beszélgettünk
Értékteremtők

„A megye legfajgazdagabb fűszer-fajtagyűjteménye van a kertemben” – V. Topor Erika kertészmérnökkel beszélgettünk

Citromok fesztiválja a napsütötte, azúrkék tenger partján
Értékteremtők

Citromok fesztiválja a napsütötte, azúrkék tenger partján

Te mennyire emlékszel a retró magyar slágerek szövegére? – Kvízezz, és kiderül!
Értékteremtők

Te mennyire emlékszel a retró magyar slágerek szövegére? – Kvízezz, és kiderül!

Ezért esznek ma sok helyen 30 féle gyümölcsöt a zsidó hagyományban
Értékteremtők

Ezért esznek ma sok helyen 30 féle gyümölcsöt a zsidó hagyományban

Felülemelkedhetsz a belső zajon – Szent Balázs nem csak a torok védőszentje
Értékteremtők

Felülemelkedhetsz a belső zajon – Szent Balázs nem csak a torok védőszentje

Tuskót húzzon maga után, aki pártában maradt! – Így varázsoltak szerelmet a paraszti farsangon
Értékteremtők

Tuskót húzzon maga után, aki pártában maradt! – Így varázsoltak szerelmet a paraszti farsangon

Irodalmi reggeli a világ legszebb kávéházában, a 130 éves New York-ban
Értékteremtők

Irodalmi reggeli a világ legszebb kávéházában, a 130 éves New York-ban

Nagy változások, megújulás és növekedés – ezt ígéri a Kígyó éve
Értékteremtők

Nagy változások, megújulás és növekedés – ezt ígéri a Kígyó éve

Bréking: A$AP Rocky, Post Malone és Shawn Mendes is jön a Szigetre
Értékteremtők

Bréking: A$AP Rocky, Post Malone és Shawn Mendes is jön a Szigetre

Könyvek

Borbás Marcsi: Magyarország finom András-naptól vízkeresztig

10530.- Ft

Borbás Marcsi: Édes Békeidők II

7400.- Ft

Borbás Marcsi: Magyarország finom Határon túl és azon is túl Erdély

7400.- Ft

Hirdetés
Zalai borítós
Húsok

Zalai borítós

Borbás Marcsi receptje

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Az elfeledett gabona száz arca: a köles nem csak madáreleség, sőt!

Elfeledett ősi gabonánkra nem csak madáreleségként gondolhatunk! Könnyen emészthető, rosttartalma magas, B vitaminban gazdag, kovasav- és magnéziumforrás is egyben. És ha mindez nem lenne elég, gluténmentes, sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle kása édesen és sósan, kiváló köretként, tehetjük lecsóba, töltelékekbe a rizst kiváltani. Csudajó pitéket és desszerteket varázsolhatunk belőle. Most néhány kedvencemet ajánlom, egyik finomabb, mint a másik!

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Nap-nap után nehéz kérdés: mi legyen az uzsonnás dobozban? Mit vigyünk magukkal ebédre, tízóraira, kirándulásra, munkába? Sok szempontot kell figyelembe venni, de valljuk be, az idő és a pénz mindig előrébb való, mint az, hogy az ennivaló tényleg egészséges legyen! Pedig ilyenkor, nyár végén, a kert és a piac tengernyi finom hozzávalót kínál, amiből változatosan lehet készíteni finomságokat.

Birsalmakompót

Birsalmakompót

A késő ősz illatos és zamatos ajándéka a birs. 

6 isteni ropogtatnivaló

6 isteni ropogtatnivaló

Lehet a kívánságod lepény, pite vagy pogácsa, kelt vagy leveles tészta: mindenre van egy jó receptünk.

Savanyú kacsaragu

Savanyú kacsaragu

Borbás Marcsi receptje

Hirdetés
Ugrás az oldal tetejére
Menü